Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Filmari cu drona la o rezolutie 4k si/sau Full HD se pot face in diverse domenii civile acolo unde avioanele sau elicopterele normale nu pot ajunge sau pot cu costuri foarte mari: turism, agricultura, constructii, imobiliare, asigurari, publicitate, diferite evenimente. Filmarile de nunta cu drona sunt la moda acum. Daca inca nu ati ales fotograful si/sau cameramanul pentru nunta, noi va putem oferi pachetul complet foto/video plus filmare cu drona 4k sau Full HD. Mai multe detalii privind pachetele de nunta complete puteti vedea pe pagina noastra dedicata acestor evenimente dand clic aici. In ultima vreme, pe plan mondial, dronele au devenit din ce in ce mai raspandite si mai sofisticate fiind dotate cu diverse tehnologii cum sunt camerele foto video.

Ce inseamna de fapt inchiriere drona? Cum pot inchiria drona? Cu operator sau fara operator?

Am constatat ca in ultimul timp atat companiile cat si persoanele fizice cauta sa inchirieze drone, de aceea incercam sa explicam in aceste randuri ce inseamna acest proces de a inchiria o drona. Totul porneste de la obligatia legala a operatorilor de drone inregistrati la AACR de a angaja piloti certificati AACR conform categoriei/subcategoriei in care piloteaza (A1, A2, A3), similar cu soferii de autovehicule. Operatorii pot inmatricula dronele de care dispun la Autoritatea Aeronautica Civila din Romania (AACR), astfel acestia vor primi certificate de inmatriculare nominale, iar dronele vor primi un CIP special de identificare electronica si un numar de inmatriculare similar autoturismelor. Din data de 1 ianuarie 2021 este valabila noua legislatie a dronelor valabila pe tot cuprinsul Uniunii Europene, dronele sunt asimilate aeronavelor civile si operarea acestora comporta anumite riscuri. Pilotii dronelor sunt trecuti asa cum scriam mai sus in certificatele de inmatriculare, deci ei sunt practic legati de drone in acest mod. Unde merge drona, merge si operatorul care apare in certificatul ei de inmatriculare, iar raspunderea apartine in totalitate operatorului in caz de accidente. Pilotii trebuie deci sa aiba o pregatire foarte buna in acest sens si acestia trebuie sa fie certificati de AACR. Noi operam cu piloti certificati de AACR, un astfel de certificat A1/A3 puteti vedea prin click aici sau un certificat A2 prin clic aici. O drona care filmeaza/fotografiaza nu inseamna numai sa zboare sus/jos/stanga/dreapta fara sa cada din cauza unor erori de operare. Inseamna ca acel pilot sa fie si un cameraman foarte bun, sa stie sa faca miscari line, sa inteleaga lumina, compozitia cadrului de care are nevoie beneficiarul, locurile unde se poate ateriza/decola/zbura fara riscuri, autonomia acumulatorului, conditii meteo favorabile atat zborului cat si filmarii/fotografierii aeriene. Toate acestea nu se invata intr-o ora sau doua ci in sute de ore de zbor sau poate chiar mai mult. O drona profesionala costa destul de mult si chiar daca s-ar putea inchiria fara un operator certificat, ganditi-va ca ar trebui sa lasati garantie in avans contravaloarea dronei. Iata de ce o drona nu se poate inchiria fara un operator certificat care sa mearga cu ea.

Contactati-ne!

Ce inseamna de fapt 4k? Care este diferenta intre 4k si Full HD? Cat spatiu ocupa filmul pe un dispozitiv de stocare?

Atat 4k cat si Full HD reprezinta de fapt rezolutii la care camera de filmare/fotografiere poate lucra. O rezolutie Full HD inseamna 1920 x 1080 pixeli, adica un cadru dreptunghiular cu lungimea de 1920 pixeli si latimea de 1080 pixeli, daca ar fi sa calculam aria acestui dreptunghi ar rezulta cca 2 MegaPixeli, mai exact 2.073.600 pixeli. Cu cat aceasta rezolutie (numarul total de pixeli) este mai mare, cu atat calitatea imaginii este mai buna. Acum majoritatea televizoarelor lucreaza la o rezolutie Full HD ceea ce inseamna o calitate foarte buna a imaginii. Dar rezolutia 4k inseamna de fapt un cadru dreptunghiular cu lungimea de 4096 pixeli si latimea de 2160 pixeli, pentru inregistrarea video, adica o arie a dreptunghiului (rezolutie) de 8 MegaPixeli, (de 4 ori mai mare decat rezolutia Full HD) iar pentru fotografia aeriana, o rezolutie de 4000 x 3000 pixeli, adica 12 MegaPixeli. Insa filmarea 4k necesita sa aveti televizoare sau monitoare UHD care permit rularea filmelor la aceasta rezolutie. Desi acum au inceput sa se ieftineasca astfel de televizoare UHD, inca sunt prohibitive ca pret pe piata din Romania. Totusi in timp, formatul 4k va inlocui formatul Full HD, asa cum s-a intamplat si cu trecerea de la HD la Full HD. In privinta spatiului de stocare alocat filmului produs la rezolutie Full HD in format MP4, aceasta inseamna aproximativ 3 GB la fiecare 20 minute, adica 150 MB/minut, iar filmul la o rezolutie 4k produs in acelasi format MP4 inseamna un spatiu de stocare alocat de 4 ori mai mare.

filmari cu drona - Casa Comana

Filmari cu drona in turism

Efectuam filmari cu drona pentru prezentari ale operatorilor din turism, alimentatie publica si agrement astfel incat acestia sa scoata in evidenta facilitatile pe care le ofera clientilor lor cat si potentialul turistic al zonei. Noi filmam imprejurimile cu eventuale puncte de atractie turistice din zona si executam si panorame si tururi virtuale in 360 de grade in interiorul/exteriorul hotelurilor, pensiunilor, restaurantelor, spa-urilor, etc. In functie de cerintele clientilor nostri putem oferi un pachet integrat de servicii care sa cuprinda : filmare cu drona, panorama, tur virtual in 360 de grade si webdesign astfel incat ei sa beneficieze de un site de prezentare profesionist. 

Contactati-ne!

filmari cu drona in agricultura

filmari cu drona in viticultura

Filmare cu drona cultura lavanda - inspectie agricola

Filmari cu drona in agricultura

Se pot efectua filmari cu drona in inspectiile agricole. Se pot inspecta culturile pentru identificarea speciilor invazive intr-un timp foarte scurt, astfel oferindu-se informatii fermierilor uneori doar prin simpla vizualizare a nunantelor de culoare a  parcelelor. Filmarea de la inaltime  a unei culturi poate detecta aparitia unor boli specifice: de exemplu rugina galbena astfel incat o monitorizare corecta a culturilor sa ajute fermierii sa-si adapteze tratamentele cu pesticide la cerintele reale din camp si implicit la ridicarea randamentelor culturilor. De asemenea se pot inspecta recoltele pentru a monitoriza inaltimea plantelor, culoarea solului, necesarul de irigatii etc., totul pentru identificarea cat mai eficienta si in timp real a eventualelor probleme din camp. Se pot face poze sau se poate filma la nivelul spicului de grau, orz, ovaz, secara, floarea soarelui, porumb, rapita, alte culturi pentru vizualizarea in detaliu a stadiilor de dezvoltare a culturilor si a eventualelor deficiente aparute pe parcursul evolutiei culturii. Se poate vizualiza parcelarea loturilor de pamant, stadiul lucrarilor agricole, se pot evalua eventuale pagube survenite ca urmare a secetei sau inundatiilor. Pe langa monitorizarea starii de sanatate a plantelor sau monitorizarea daunatorilor drona poate fi folosita si la gestionarea efectivelor de animale sau gestionarea  livezilor si zonelor forestiere. Culturile de lavanda de exemplu, foarte frumos colorate vara, asigura se pare un profit destul de consistent prin cele doua recolte pe an. Lavanda poate fi utilizata atat de industria cosmetica dar si in alte domenii. Lavanda este o planta care nu este foarte pretentioasa la intretinut, nu are nevoie de apa in cantitati foarte mari, se recolteaza destul de usor. Daca recoltarea se face mecanizat trebuie avut in vedere ca densitatea plantelor sa fie ceva mai mica decat in cazul recoltarii manuale. Lavanda are un miros foarte frumos, poate fi folosita si impotriva moliilor in casa, planta poate fi lasata sa se usuce fara nicio problema.Atunci cand nu gasiti un lant de distributie pentru cultura de lavanda, puteti sa transformati recolta in ulei care se poate stoca si vinde ulterior.

Contactati-ne!

filmari-cu-drona-constructii

filmari cu drona in arhitectura

filmari cu drona lumina arhitecturala

Filmari cu drona in constructii si/sau pentru firme de arhitectura si/sau Lumina Arhitecturala

Fotografiile si filmarile aeriene cu drona  sunt foarte utile in constructiile civile si industriale deoarece pot oferi o privire de ansamblu asupra dezvoltarii proiectului pe durata dezvoltarii acestuia. Se pot face inspectii periodice  pentru detectarea deficientelor de suprafata a planseelor, stalpilor de sustinere, lagarelor de sustinere, incastrarilor, buloanelor de prindere, prezoanelor, acoperisurilor, ferestrelor etc. Filmarea unui proiect in derulare cum ar fi constructia unui ansamblu rezidential sau a unor drumuri, autostrazi, poduri poate fi deosebit de utila si importanta pentru viitoare planuri de dezvoltare regionala. Firmele de arhitectura sunt si ele interesate sa isi promoveze proiectele in diverse stadii de executie inclusiv atunci cand sunt finalizate proiectele. Filmarea/fotografierea aeriana a acestora constituie un bun diferentiator fata de concurenta, dar si un mijloc de promovare eficient mai ales prin intermediul retelelor de socializare: YouTube, Vimeo, Facebook, Instagram, Pinterest etc. O alta piata care a luat un puternic avant in ultimul timp este cea a luminii arhitecturale, servicii care sunt oferite de firme specializate si care pun in valoare arhitectura unei cladiri noaptea prin conceperea unui iluminat cu leduri si becuri economice de mare putere astfel incat prin filmarea cu drona acese firme sa poata face o prezentare pe masura potentialilor sai clienti. Lumina Arhitecturala este ceva cu totul deosebit iar noaptea se vede adevarata spectaculozitate a cladirilor care beneficiaza de acest tip de iluminat arhitectural. Acestor firme ne adresam si noi aici pentru a ne contracta si a le oferi aceste filmari spectaculoase cu drona.

Contactati-ne!

filmari cu drona in imobiliare

filmari cu drona vila cu piscina exterioara

Filmari cu drona in imobiliare

Agentiile imobiliare pot beneficia de serviciile noastre de fotografiere si filmari cu drona astfel incat potentialii cumparatori sa aiba o vedere clara asupra exteriorului proprietatilor si a imprejurimilor acestora. Prezentarea unor astfel de imagini aduce plus valoare ofertelor si poate convinge clientii agentiilor imobiliare de valoarea proprietatilor. De asemenea terenurile mari pot fi filmate sau fotografiate de la inaltimi convenabile astfel incat sa ofere detalii ce pot ajuta tranzactiile imobiliare. Daca aveti de vanzare o vila cu piscina exterioara de exemplu si doriti un mijloc eficient de a o promova online, o filmare cu drona a acestei vile impreuna cu terenul aferent va forma in randul publicului o imagine cat se poate de sugestiva dar si deosebita, spectaculoasa si care este menita sa atraga cat mai multe priviri. Unghiurile de filmare ale camerei video (care este montata pe drona) sunt neobisnuite si dau nastere la cadre de o diversitate si de o naturalete incantatoare. Daca sunteti agentie imobiliara si aveti la vanzare astfel de imobile pretabile la filmari aeriene cu drona, nu ezitati sa luati in calcul un astfel de mijloc de promovare. Retelele sociale, websiturile de profil vor atrage un numar mare de vizitatori marind astfel sansele de vanzare.

Contactati-ne!

filmari cu drona in publicitate

Filmari cu drona in publicitate

O filmare aeriana cu drona poate fi o foarte inspirata parte a prezentarii afacerii dumneavoastra pe internet prin intermediul site-ului deja existent sau a site-ului pe care intentionati sa il construiti . Cu ajutorul camerei foto video montata pe drona se pot executa si fotografii aeriene de inalta calitate care  sunt excelente idei pentru publicitatea tiparita: cataloage de prezentare, pliante, brosuri, fotografii si postere de mari dimensiuni. Filmari cu drona si fotografii aeriene sunt deasemenea ideale  in campaniile de marketing ale firmelor

Contactati-ne!

Filmari cu drona in asigurari

Dronele pot fi utilizate in cazul inspectiilor de daune. Asiguratorii pot solicita fotografii aeriene de la locul unui accident  sau a unui dezastru natural pentru a stabili si evalua pagubele produse de incendii, inundatii, alunecari de teren, etc.


filmari cu drona evenimente

filmari cu drona botez biserica

filmari cu drona botez lac

filmarie cu drona intrare miri pe foc de artificii

Filmari cu drona la evenimente

Foto Video Nunta Bucuresti - La evenimente private cum sunt nuntile, botezurile, aniversarile  pot fi luate cadre speciale in aer liber printr-o filmare aeriana sau fotografii aeriene. Daca aceste evenimente se desfasoare in locatii deosebite cum ar fi castele, palate, terase, peisaje mirifice imaginati-va spectaculozitatea filmarii/fotografierii aeriene din drona, apropierea la distante/inaltimi mai mici sau mai mari, surprinderea unor instantanee inedite si unice, o imbratisare, un sarut tandru, emotia de pe chipurile mirilor, un suras, o lacrima care curge, un tremurat de mana, o pala de vant. Imaginati-va o plimbare intr-un decor mirific avand ca martor mut o drona care filmeaza si asterne in format digital toate aceste clipe frumoase, nepretuite. Cum ar fi daca la o varsta respectabila veti povesti nepotilor dumneavoastra cum v-ati cunoscut readucand la viata trairile minunate salvate atunci cu ajutorul unei drone. Se pot filma/fotografia cu drona si momentele de la intrare/iesire din biserica. Nu uitati! Daca inca nu ati ales fotograful si/sau cameramanul pentru nunta, noi va putem oferi pachetul complet foto/video plus filmare cu drona 4k sau Full HD. Mai multe detalii privind pachetele de nunta complete puteti vedea pe pagina noastra dedicata acestor evenimente dand clic aici.

De asemenea efectuam filmari cu drona la concursuri sportive, team buildinguri si alte evenimente corporate in aer liber, lansari de produse/servicii.

Cheia unei reusite absolute in filmarea cu drona este compusa de fapt din mai multi factori, fiecare dintre ei contribuind la succesul filmarii. Astfel, in primul rand, vremea conteaza foarte mult; o zi insorita, senina, lipsita de rafale de vant puternic, este perfecta. Asta nu inseamna ca nu putem filma daca sunt nori pe cer, oricum trebuie sa stiti ca drona nu poate zbura in conditii de ploaie, ceata densa, vant puternic sau ninsoare. Putem filma si iarna daca temperatura locatiei nu scade sub zero grade Celsius. Apoi conteaza la fel de mult si locatia in sine; aceasta ar trebui sa fie spectaculoasa, pe cat posibil deschisa (fara prea multi copaci sau cabluri aeriene care ar putea impiedica drona sa filmeze din anumite unghiuri favorabile. Un alt factor care contribuie la succesul filmarii este cuantificarea cat mai exacta posibil a timpilor si intervalului de filmare in functie de desfasurarea evenimentului astfel incat sa filmam intotdeauna cele mai potrivite momente. In cazul in care beneficiati de un restaurant cu piscina si focuri de artificii, mirii au parte de o intrare absolut de neuitat: pe masura ce parcurg aleile locatiei catre intrarea in restaurant, artificiile se aprind, iar tot acest spectacol feeric este filmat din drona, martor tacut al evenimentului.

Contactati-ne!

filmari cu drona media, centrale eoliene

Filmari cu drona pentru media

Suntem deschisi si la colaborari cu media. Furnizam material foto/video mediei legate de situatii deosebite, ne deplasam la locatie intr-un timp scurt. Mai mult, una dintre dronele noastre poate transmite flux live pe YouTube pe care puteti sa il preluati in direct, in acest caz fiind necesare costuri aditionale de trafic date pe internet.

Contactati-ne!